Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 24

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 24

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Omvormer auto

Een omvormer voor jouw auto, boot of vrachtwagen is erg handig als je even wat extra power nodig hebt. Deze auto omvormers worden ook wel inverters genoemd. Wat je precies met z’n omvormer auto kan? Hiermee zet je een 12 volt of 24 volt gelijkspanning om naar 230 volt, waardoor je zeker genoeg hebt voor jouw apparaten. Door het gebruik van een omvormer voor jouw auto hoef je niet meer op zoek te gaan naar een stopcontant voor extra power. Wil je precies weten hoeveel power jouw auto, vrachtwagen of boot heeft? Kijk dan in de handleiding van de auto. Een auto heeft doorgaans 12 volt en een vrachtwagen heeft doorgaans 24 volt. Dit is handig om te weten wanneer je op zoek bent naar een omvormer auto.

Omvormer auto naar 220 volt

Diverse apparaten vereisen 220 volt of zelfs 230 volt. Om hier aan te voldoen is een omvormer auto naar 220 volt wenselijk. Zo voorkom je dat je te weinig stroom hebt. Het is wel handig om te weten dat een sigarettenaansteker aansluiting maximaal met 120 volt belast kan worden. De auto omvormer naar 220 volt kan je direct op de accu aansluiten. Soms heeft een omvormer auto naar 220 volt net niet genoeg power voor jouw apparatuur. Dan is het handig om net een sterkere omvormer te kopen, namelijk een auto omvormer naar 230 volt.

Auto omvormer 12v naar 230v

Om net dat beetje extra power te krijgen is een auto omvormer 12v naar 230v precies wat je nodig hebt. Zoals hierboven al staat beschreven kun je met een sigarettenaansteker aansluiting maar 12 volt genereren. Met de auto omvormer 12 volt naar 230 volt kom je al een stuk verder. Er zijn wel een aantal dingen waar je op dient te letten. Heb je de motor uit? Ben er dan bewust van dat de omvormer wel stroom uit je accu trekt! Zolang de auto omvormer 12v naar 230v aangesloten is, zal de accu stroom leveren. Wees hier van bewust, zo voorkom je dat je met een lege accu langs de weg komt te staan.

Een auto omvormer aansluiten

Wil je jouw auto omvormer gaan aansluiten, dan gaat dit rechtstreeks via de accu of via de sigarettenaansteker. De vuistregel die wordt gehanteerd met auto omvormers is dat de sigarettenaansteker maximaal belast mag worden met 120 Watt. Het mag wel iets hoger, maar een te hoge belasting hiervan kan schade opleveren. Wanneer je een auto omvormer gebruikt van maximaal 150 Watt kan deze nog via de sigarettenaansteker. Omvormers die meer vermogen produceren dienen via de accu aangesloten te worden. Auto omvormers zijn tevens voorzien van zekeringen. De zekeringen zullen springen bij een te hoge belasting, zodat de spanning kan worden onderbroken om gevaarlijke situaties te voorkomen.