Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 38

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 38

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

AGM batterij

Er zijn veel verschillende soorten AGM batterijen op de markt. Maar hoe weet je nou welke AGM batterij er bij jou past? AGM staat voor ‘’Absorbed Glass Mat’’. Dit houdt in dat het batterijzuur is opgenomen in glasvezel die tussen een aantal loodplaten zit in de accu. Dat is tegelijkertijd ook het grote verschil met loodbatterijen. Hierbij bevindt het accuzuur zich los in de accu. De verschillende soorten AGM batterijen hebben eigen specifieke eigenschappen. Zo zijn er kleine AGM batterijen die dienen voor kleine handelingen, zoals in speelgoed, maar ook grote AGM batterijen die een stuk meer vermogen bieden.

Wat is een AGM batterij?

AGM batterijen maken gebruik van een vernieuwde technologie. De basis is nog steeds gebaseerd op een reactie die plaatsvindt tussen lood en zuur. In de batterij vinden zich dus nog steeds loodplaten. Accu zuur bevindt zich eveneens nog steeds in de batterij. Het verschil is dat het zuur niet meer ‘’los’’ in de accu zit. Er zit een scheiding tussen de loodplaten bij AGM batterijen. Deze scheidingen zijn gemaakt van Absorbed Glass Matt, waardoor het zuur wordt opgenomen. Hierdoor zit het zuur niet meer los in de batterij, waardoor deze niet snel lekken.

Voordelen van een AGM batterij

Een groot voordeel van de AGM batterij is dat deze batterij niet persé rechtop hoeft te blijven staan. Bij loodbatterijen bevindt het lood zich los in de batterij, hierdoor moet deze altijd recht staan. Is dit niet het geval, dan kan het batterijzuur gaan lekken. Wanneer je de accu dus wilt gebruiken terwijl je mobiel bent, moet je goed opletten dat het niet gaat lekken. De AGM batterij daarentegen kan op alle manieren gemonteerd worden, behalve ondersteboven. Hierdoor is de AGM batterij is een stuk vriendelijker voor onderweg. Daarnaast gaat een AGM batterij doorgaans langer mee, hebben ze relatief weinig onderhoud nodig en er is relatief weinig zelfontlading.

Een AGM batterij opladen

Vaak wordt gedacht dat het beter is om een batterij pas op te laden wanneer de batterij bijna leeg is. Bij een AGM batterij en andere batterijen is dat niet het geval. Ben je klaar met het gebruik? Laad de AGM batterij opladen dan zo snel mogelijk weer op. Het kan namelijk schadelijk zijn voor een batterij wanneer deze onder een bepaald energieniveau komt. Vermijd dit door tijdig op te laden.

Een AGM batterij kopen

Heb je interesse in een AGM batterij? Dan ben je bij 123Waldo aan het juiste adres. Wij beschikken over een groot assortiment, waardoor je zeker weet dat er een passende batterij voor jou tussen zit. Wij leveren in Nederland én in België en hanteren scherpe tarieven. Daarnaast hebben een breed aanbod aan nevenproducten, zoals auto omvormers. Hierdoor kun je bij ons alles in een keer bestellen wat je nodig hebt.