Geen producten gevonden voor deze selectie.

E-bike oplader

Nederland is een fietsland en dat is ook te zien aan de verkoop cijfers van E-bikes. Elk jaar worden er meer en meer E-bikes verkocht. E-bikes zijn erg handig, maar ze moeten af en toe wel opgeladen worden. Vervelend als dan blijkt dat je E-bike oplader kapot is. Of je wilt wegfietsen op je werk en je E-bike blijkt leeg zijn. Zo kan een nieuwe of tweede E-bike oplader toch best wel handig zijn. Het is handig om meerdere E-bike opladers te hebben zodat jij nooit zonder stroom komt te staan!

 

Oplader E-bike

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een E-bike oplader. Als eerste moet je het amperage van de oplader controleren. Er zijn verschillende soorten laders te krijgen die verschillende soorten ampères bevatten. Meestal zit een lader tussen de 1.5 en de 3 ampère. Hoe hoger het amperage hoe sneller de lader oplaadt. Als je zorgt dat je binnen deze ampère blijft dan zal het niet zo veel uit maken welke je pakt omdat het niet schadelijk is voor de accu van je fiets. Kies je voor een E-bike oplader met een hogere amperage, van bijvoorbeeld 4 ampère, dan is het slim om deze niet elke dag te gebruiken. Dit is namelijk een snel lader en kan er voor zorgen dat de levensduur van de accu van je E-bike achteruit gaat. Voor dagelijks gebruik is de gewone E-bike oplader prima en als je even snel moet laden kun je gebruik maken van een snel lader.

 

E-bike oplader gebruiken

Het gebruiken van een E-bike oplader is vrij eenvoudig. Je steekt de lader in het stopcontact en in de accu en je wacht tot de lampjes groen worden. Echter zijn de nieuwe accu’s niet meer goed bestand tegen het volledig opladen en het volledig leeglopen. Dit kan de actieradius enorm achteruit laten gaan. In de meeste accu’s zit hier gelukkig wel een beveiliging voor ingebouwd. Als je een gewone E-bike oplader gebruikt dan duurt een accu opladen van 300Wh ongeveer 4 uur. Gebruik je een snel lader dan duurt dit ongeveer 3 uur. Zorg dat de E-bike oplader altijd wordt gebruikt bij kamertemperatuur. Dit is het meest effectief en is het beste voor de accu. Bij nieuwe accu’s hoef je niet te wachten tot de accu helemaal leeg is voordat je de E-bike oplaadt. Je kan hem gewoon opladen als je vindt dat dit moet gebeuren. 

 

Oplader E-bike kopen bij 123Waldo

Bij 123Waldo beschikken wij over een goede voorraadpositie. Hierdoor kunnen wij onze E-bike opladers snel en tegen scherpe prijzen leveren. Wij hebben een breed assortiment dus ook voor Accu’s of batterijen kan je bij ons terecht. Mocht je vragen hebben over onze producten, dan kan je ons bereiken via onze live chat of via ons contact formulier. Dus neem gerust contact met ons op en wij proberen je zo snel mogelijk te helpen met al je vragen.