Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 120

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 120

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een auto omvormer

Als je even net wat extra vermogen nodig hebt voor jouw auto, boot of vrachtwagen, dan kan een auto omvormer de oplossing bieden. Auto omvormers worden ook wel inverters genoemd. Maar wat kun je eigenlijk doen met een auto omvormer? Hiermee kun je een 12 volt of 24 volt gelijkspanning omzetten naar 230 volt, waardoor je genoeg vermogen creëert voor jouw apparaten. Door gebruik te maken van een auto omvormer hoef je nooit meer gebruik te maken van een stopcontact voor dat extra beetje vermogen. Als je precies wilt weten hoeveel vermogen jouw auto, boot of vrachtwagen heeft, kijk dan eens in de handleiding van het voertuig. Een auto maakt meestal gebruik van 12 volt en een vrachtwagen van 24 volt. Dit is handig om te weten wanneer je op zoek bent naar een auto omvormer.

 

Auto omvormer naar 220 volt

Veel apparaten vereisen een spanning van 220 volt of zelfs 230 volt. Om dit vermogen te krijgen is een auto omvormer naar 220 volt wenselijk. Op deze manier voorkom je dat je te weinig stroom hebt. Het is echter wel handig om te weten dat een sigarettenaansteker maximaal met 120 volt belast kan worden. Een auto omvormer naar 220 volt kun je direct op een accu aansluiten. Soms komt het voor dat een auto omvormer naar 220 volt nét niet genoeg vermogen heeft voor jouw apparatuur. In zulke gevallen kan het handig zijn om een sterkere omvormer aan te schaffen. Je zou dan voor een auto omvormer naar 230 volt kunnen kiezen.

 

Auto omvormer 12v naar 230v

Mocht je net dat beetje extra vermogen willen krijgen, dan is een auto omvormer naar 230v precies wat je zoekt. Zoals eerder al vermeldt kun je met een sigarettenaansteker maar 12 volt genereren. Dit kun je echter veranderen met een auto omvormer 12v naar 230v. Natuurlijk zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Als de motor uitstaat moet je er bewust van zijn dat de omvormer nog steeds stroom uit je accu trekt. Zolang de auto omvormer 12v naar 230v is aangesloten op de accu, zal de accu stroom blijven leveren. Wees hier dus bewust van. Zo voorkom je namelijk dat je ergens langs de weg met een lege accu komt te staan.

 

Een auto omvormer aansluiten

Wanneer je een auto omvormer wilt gaan aansluiten, dan gebeurt dit rechtstreeks via de accu of via de sigarettenaansteker. De standaardregel die hiervoor gehanteerd wordt is dat je een sigarettenaansteker maar met maximaal 120 Volt mag belasten. Een te hoge belasting kan namelijk schade aanrichten. Auto omvormers die meer vermogen produceren dienen aangesloten te worden op de accu. Daarnaast zijn auto omvormers voorzien van zekeringen. Deze zekeringen beschermen de omvormer en de accu bij een te hoge belasting. De spanning zal dan onderbroken worden om gevaarlijke situaties te voorkomen.