Beschikbaar (aan netstroom, batterij word niet opgeladen) 5 tips en fixes


U gebruikt uw laptop en plots merkt u wat vreemds op in de taakbalk van windows 10; je dacht toch echt dat je de batterij tot 100% hebt opgeladen, maar nu vertoont de batterij een lichte uitputting. Wanneer u over het pictogram beweegt, wordt aangegeven dat de batterij "is aangesloten, niet wordt opgeladen".

aangesloten-word-niet-opgeladen

 Dit kan een ietwat verontrustend bericht zijn om te zien. Betekent dit dat de batterij kapot is? Hoewel Windows je niet echt vertelt wat er aan de hand is, betekent dit bericht niet altijd dat je batterij bijna leeg is; in tegenstelling betekent het in de meeste gevallen dat je batterij juist kern gezond is. Dus wat betekent dit bericht nu echt? Hier zijn een paar redenen waarom u dit bericht mogelijk te zien krijgt.

 

Software voor batterijbehoud

Als u merkt dat dit bericht wordt weergegeven wanneer u zich binnen het oplaadbereik van 90-100% bevindt, ziet u mogelijk de batterij besparing zijn werk doen. Sommige laptopmodellen stoppen namelijk automatisch met het opladen van de batterij wanneer deze 100% vol zit, vooral als je de laptop al een lange tijd op aan het laden bent. Door het iets minder dan 100% opgeladen te houden, beweren laptopfabrikanten dat dit helpt bij het verlengen van de levensduur van de batterij.

Dit kan ook bij lagere percentages van kracht worden. Mijn Lenovo-laptop stopt bijvoorbeeld meestal met opladen boven 95%, maar er is een optie in de Lenovo-instellingen om deze rond de 50 - 60% te houden voor een beter behoud van de batterij. Het is de moeite waard om naar de instellingen van uw laptop te kijken om te zien of uw fabrikant een soortgelijke instelling heeft.

Deze instellingen kan je vinden:

  1. In de bios van de laptop
  2. In de management tools van je laptop

 

Er is iets mis met de adapter

Dit bericht kan te wijten zijn aan het feit dat de laptop herkent dat uw AC-adapter aanwezig is, maar dat uw laptop niet efficiënt wordt opgeladen. Controller de of de stekker in het stopcontact goed is aangesloten desnoods probeer hem op te steken naar een ander stopcontact. Baat dit niet haal de connector bij laptop zijde eruit en steek hem na een paar seconden er weer in. als laatste kunnen we nog proberen de kabel tussen de adapter en het stopcontact te vervangen voor een vervangende kabel. Mogen de onderstaande punten niet helpen. Is ook de moeite waard om een ​​nieuwe A / C-adapter te proberen als u er gemakkelijk een kunt aanschaffen.

 

Er is iets mis met de batterijdrivers

Ja, zelfs uw batterij heeft stuurprogramma's! Soms moeten deze opnieuw worden geïnstalleerd om weer correct te werken. Voordat u uw batterij opnieuw probeert te installeren, is het vermeldenswaard dat een deel van deze stappen betrekking heeft op het verwijderen van de fysieke batterij van de laptop. Als u niet weet hoe u de batterij van de laptop kunt verwijderen, kunt u het beste een professional raadplegen om schade te voorkomen.

Ga eerst naar Apparaatbeheer door op "Start" te klikken en typ vervolgens "Apparaatbeheer" in de zoekopdracht en druk op Enter.

Zoek onder "Batterijen" naar "Microsoft ACPI-compatibele besturingsmethode Batterij", klik er met de rechtermuisknop op en klik op "Apparaat verwijderen".

Batterij-drivers-fix

Schakel de laptop uit en verwijder de batterij en houd vervolgens de aan / uit-knop een minuut ingedrukt om eventuele restlading te verwijderen. Vervang de batterij, schakel de laptop weer in en de batterijdrivers moeten zichzelf opnieuw installeren. Controleer of de batterijen nu goed worden opgeladen.

De batterij moet opnieuw worden gekalibreerd

Het rapporteren van uw batterijniveaus is een tweerichtingswerk tussen uw batterij en Windows zelf. Als de statistieken niet overeenkomen, kan Windows melden dat een batterij slechts gedeeltelijk vol is, terwijl de batterij daadwerkelijk volledig is bijgevuld en geen ruimte meer heeft voor meer lading.

De batterij van uw laptop opnieuw te kalibreren

 

Ligt het toch aan de batterij?

Het kan zijn dat de batterij oud begint te worden en zijn lading verliest. In dit geval is het misschien het beste om uw batterij te vervangen voor een nieuwe. Met de onderstaande link kunt u een vervangende batterij aankopen.

123Waldo.nl Laptop batterijen