Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 95

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 95

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een spanningsomvormer

Een spanningsomvormer zet de netspanning om in een hogere of juist lagere spanning. Zo kun je apparaten die uit het buitenland komen gebruiken in Nederland, zonder dat deze stuk gaan. Dit komt omdat er in sommige andere landen een andere spanning wordt geleverd door het lichtnet. In Amerika wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van 110V/AC in plaats van de 230V/AC die wij hier in Nederland gebruiken. Om ervoor te zorgen dat apparaten uit bijvoorbeeld Amerika gewoon in Nederland gebruikt kunnen worden, heb je een spanningsomvormer nodig. Deze kan de spanning dan omzetten van 230 volt naar 110 volt, zonder dat het apparaat kapot gaat.

 

Spanningsomvormer en stroomtoevoer

Het is belangrijk dat je de juiste spanningsomvormer kiest. Je moet hier dan op letten dat de spanning naar het juiste voltage kan worden omgezet. Zo zijn er 12V naar 230V spanningsomvormers, maar ook 24V naar 230V omvormers. Voor apparaten uit het buitenland is het belangrijk om te kijken op welk voltage deze werken. Kijk daarom goed naar het vermogen van de spanningsomvormer en het apparaat waarop je deze gaat aansluiten.

 

Spanningsomvormer en vermogen

Het vermogen van alle elektrische apparaten wordt uitgedrukt in een bepaald wattage. De eenheid van vermogen is Watt. Om ervoor te zorgen dat een spanningsomvormer goed werkt, moet het vermogen van de omvormer gelijk staan of hoger zijn dan die van het apparaat waarop je deze gaat aansluiten. Hiervoor controleer je eerst het apparaat en het maximaal vermogen dat deze kan verbruiken. Dit staat meestal aangegeven op het product of op de adapter zelf. Op deze manier kom je erachter welk vermogen de spanningsomvormer minimaal moet leveren. Beschik je bijvoorbeeld over een apparaat met 500 Watt, dan zal jou spanningsomvormer ook een minimaal vermogen van 500 Watt nodig hebben. Wanneer de omvormer het vermogen niet aankan, zal de stroomtoevoer niet werken en kan het mogelijk kapot gaan.

 

Apparaten in huis opladen

Beschik jij over apparaten met een 12 volt aansluiting zoals een koelbox of navigatiesysteem? Dan kun je deze apparaten gemakkelijk in huis opladen met een speciale spanningsomvormer. De omvormer zet dan de 230V van het thuisnet om in een 12V spanning. Zo kun je al deze apparaten ook thuis opladen in plaats van alleen maar in de auto.

 

Een spanningsomvormer kopen bij 123waldo

Bij 123Waldo beschikken we over een breed aanbod aan spanningsomvormers. Voor elk soort apparaat en voor elke gelegenheid is er wel een spanningsomvormer te vinden die bij jouw situatie past. Zo beschikken we over 12V naar 230V omvormers, maar ook over 24V naar 230V omvormers. Daarbij heb je ook weer de keuze uit verschillende vermogens, van 300W tot wel 6000W.