Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 19-27 van 107

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 19-27 van 107

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een stroomomvormer

Stroomomvormers maken van een 12V gelijkspanning een 230V wisselspanning. Deze 230V wisselspanning komt overeen met de spanning die uit het stopcontact thuis komt. Een stroomomvormer is handig omdat je geen kabel richting het stopcontact meer nodig hebt. Dit is vooral handig wanneer je onderweg bent met de auto en je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van een koelbox. Ook is het met een stroomomvormer mogelijk om een 24 volt gelijkspanning om te zetten naar een 230 volt wisselspanning. Als je precies wilt weten hoeveel volt een apparaat gebruikt, dan staat dit meestal in de handleiding of op de adapter van het apparaat.

 

Stroomomvormer naar 230V

De meeste apparaten vereisen een spanning van 230 volt. Sommige hebben slechts 220 volt nodig. Om dit vermogen te bereiken is een stroomomvormer naar 230V nodig. Zo voorkom je dat je met te weinig stroom komt te zitten. Let er altijd goed op hoeveel spanning een apparaat aankan. Zo kan een sigarettenaansteker in de auto maar maximaal belast worden met 120V. Wil je een stroomomvormer direct op een accu aansluiten? Dan kan dit gewoon. Sommige apparaten kunnen op 220V prima draaien, andere hebben juist 230V nodig. Ben er bij de keuze uit een stroomomvormer daarom ook bewust van hoeveel spanning deze kan leveren en hoeveel vermogen de omvormer heeft.

 

Stroomomvormer, stroomtoevoer en vermogen

Alle elektrische apparaten beschikken over een bepaald vermogen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in Watt. Om een stroomomvormer optimaal te laten functioneren, moet het vermogen van de omvormer even hoog of hoger zijn als het apparaat waarop deze wordt aangesloten. Daarom moet je altijd eerst weten hoeveel vermogen het apparaat dat je wilt gaan gebruiken kan verbruiken. Deze informatie staat meestal op de adapter van het apparaat aangegeven. Wil je bijvoorbeeld een apparaat van 1000W gaan gebruiken in combinatie met een stroomomvormer? Dan zal jouw omvormer ook over minimaal 1000W moeten beschikken. Is dit niet het geval, dan zal de stroomtoevoer niet werken en kan de omvormer en het apparaat kapot gaan.

 

Makkelijk thuis opladen met een stroomomvormer

Een stroomomvormer kan ook handig zijn om apparaten op te laden die over een 12V aansluiting beschikken. Apparaten die hier gebruik van maken zijn onder andere een navigatiesysteem of een koelbox. In plaats van deze in de sigarettenaansteker van de auto op te moeten laden, kun je met een stroomomvormer deze gewoon binnenshuis opladen. Zo heb je altijd de beschikking tot volledig opgeladen apparaten.