Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 162

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 162

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Batterij Asus laptop

Je merkt de laatste tijd dat de batterij van je Asus laptop snel leeg loopt, maar je wilt liever geen nieuwe laptop kopen. Een nieuwe laptop kost uiteraard veel geld, en als je oude het nog prima doet, waarom zou je hem dan vervangen? Maar wat als de batterij van je laptop binnen no-time leeg is? Je kunt als consument een aantal dingen proberen. Allereerst kun je gebruik maken van je garantie. Naast dat je je laptop voor een lange tijd kwijt bent, moet het ook nog maar eens gedekt worden. Valt het niet onder de garantie? Dan is het mogelijk om jouw batterij Asus laptop naar een speciaalzaak te gaan. Zij kunnen hem dan, meestal tegen een forse prijs, repareren. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een nieuwe batterij voor je Asus laptop aan te schaffen. Dit is een goedkoper alternatief en het is eenvoudiger dan je denkt! Tegenwoordig kan vrijwel iedereen zijn of haar eigen batterij vervangen. Let er wel op dat je de juiste accu koopt die bij jouw Asus laptop past.

Je Asus laptop batterij vervangen

De batterij is een essentieel onderdeel van je Asus laptop. Als deze niet meer goed functioneert ben je afhankelijk van de directe stroom van je stopcontact. Je wilt natuurlijk je laptop overal kunnen gebruiken, ook op plekken waar je geen stroom hebt. Je kunt echter niet zomaar je batterij vervangen, er zijn een aantal stappen die je zal moeten ondergaan voordat je dit kunt doen. Wij willen je dan ook graag helpen bij dit proces en hebben daarom een stappenplan voor jou. 123Waldo beschikt over een groot aanbod aan batterijen voor de grootste merken. Er zal dan ook altijd een geschikte Asus laptop batterij voor jou tussen zitten. Voordat je begint is het belangrijk om te weten welke batterij je nodig hebt. Bekijk het modelnummer van je Asus laptop. Dit is meestal een letter-cijfercombinatie, zoals bijvoorbeeld S90KL. Wij hebben bij al onze artikelen vermeld voor welk model de batterij geschikt is. Vervolgens ga je opzoek naar het onderdeelnummer. Deze zit bij een traditionele batterij aan de binnenkant.

Spanning van Asus laptop batterijen

Elke Asus laptop batterij heeft zijn eigen spanning. Wijkt het voltage bijvoorbeeld meer af dan 0,6V? Dan kan dit problemen opleveren. Hierdoor zal de batterij niet optimaal op je laptop werken. Wij raden je daarom aan om een batterij met een gelijk of bijna gelijk voltage te nemen. Uiteraard zal er ook gekeken moeten worden naar de capaciteit van je batterij. Dit wordt aangegeven in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger dit is, hoe langer je met deze Asus laptop batterij je laptop kunt gebruiken zonder stroom.

Asus laptop accu vervangen

De oudere modellen hebben de batterij aan de achterkant van de laptop, deze kun je dan ook gemakkelijk verwijderen. De nieuwere modellen hebben de batterijen intern. Dit betekent dat je je laptop zal open moet schroeven om bij deze batterij te kunnen komen. Wij zullen je uitleggen hoe je de batterij van beide laptops moet verwijderen.

 

 

Standaard Asus laptop batterij vervangen

Deze laptops hebben de batterij aan de buitenkant van de laptop zitten. Hierdoor is het eenvoudig om deze Asus laptop accu te verwijderen en/of te vervangen. Allereerst zul je je Asus laptop uit moeten schakelen. Vervolgens ontkoppel je de oplader en alle andere overige randapparatuur van je laptop. Daarna sluit je de deksel van je laptop. Vervolgens draai je je laptop om en ga je op zoek naar de batterij die aan de onderkant van je laptop zit. Meestal hebben deze batterijen een schuif/kliksysteem en is het daarom gemakkelijk om de batterij te verwijderen. Vervolgens plaats je de nieuwe batterij op dezelfde wijze er in. Daarna koppel je de oplader aan de laptop en start je de Asus laptop weer op. Kijk goed of alles klopt en dat je laptop normaal functioneert.

Een interne Asus laptop batterij vervangen

Het vervangen van een interne Asus laptop batterij is iets lastiger. Tegenwoordig zijn de meeste laptops voorzien van dit soort batterijen. Aan de hand van ons stappenplan zal dit je zeker lukken. Allereerst schakel je je laptop uit en verwijder je de oplader en alle andere overige randapparatuur. Je sluit je scherm en draait je laptop om. Je begint met het verwijderen van de schroeven aan de onderkant. Vervolgens kun je de cover van de onderkant verwijderen. Onthoud goed welke schroef op welke plek zat. Stel daarna vast waar de accu van de laptop zich bevindt. Let daarbij op aan de manier waarmee deze bevestigd is, schroeven, kabels etc. Ontkoppel de kabel waarmee de batterij aan het moederbord zit. Verwijder de batterij uit de laptop. Plaats vervolgens je nieuwe batterij op dezelfde manier waarop je de oude hebt verwijderd. Nu kun je de achterkant weer vastmaken op dezelfde manier als die voorheen vast zat. Schroef de cover weer vast en steek je laptop weer aan de oplader. Start je laptop op en kijk goed na of deze normaal functioneert.

Een Asus laptop batterij bij 123Waldo

Bij 123Waldo beschikken we over een uitgebreid aanbod aan batterijen, opladers en andere benodigdheden voor je laptop. Wij zullen je persoonlijk begeleiden tijdens het proces, dus weet je niet wat je nodig hebt of kom je er gewoon niet uit, wij staan je graag te woord. Wij leveren uitsluitend de hoogste kwalitatieve producten die gelijk staan aan die van de fabrikant. Daardoor zal je nooit achteruitgaan wanneer jij een onderdeel bij ons aanschaft.