Zo doe je langer met je laptop batterij


Een van de meest voorkomende klachten die mensen hebben met hun laptop is dat de batterij gewoon niet lang genoeg meegaat. Hier zijn enkele tips om het maximale uit uw batterij te halen.

Gebruik geen veeleisende apps

Programma's zijn niet allemaal even veeleisend. Films kijken, naar muziek luisteren en complexere programma's gebruiken (zoals programma's die worden gebruikt om foto's en video's te bewerken) kunnen de batterij veel sneller leegmaken dan iets als Microsoft Word. Probeer het te vereenvoudigen terwijl u op batterijvermogen werkt.

Gebruik geen onnodige as randapparatuur

Probeer te voorkomen dat u iets extra's gebruikt terwijl u op batterijvoeding werkt. U hebt extra batterijvermogen nodig om USB-drives, een USB-muis, een CD of DVD of elk ander apparaat dat op uw computer kan worden aangesloten, te laten werken. Als u zonder deze dingen kunt werken terwijl u op batterijvoeding werkt, zou u een merkbare sprong in de levensduur van uw batterij moeten zien.

Draai geen programma’s die je niet nodig hebt.

Hoe meer u uw computer vraagt, hoe meer energie uw computer nodig heeft om aan uw eisen te voldoen. Probeer alle programma's die u niet actief gebruikt te sluiten om de belasting van uw batterij te verminderen.

Denk aan je scherm helderheid

Uw scherm is een enorm batterijverbruik. Dim je scherm zo laag als je kunt om het nog steeds redelijk goed te kunnen zien. Het dimmen van uw scherm zou de laadtijd van uw batterij aanzienlijk moeten verlengen.

Hoewel elke laptop anders is, wordt het aanpassen van de helderheid meestal bereikt door op een knop te drukken met een afbeelding van een zon erop. Op mijn MacBook staat een klein pictogram van een zon op de F1-toets en een grotere zon op de F2-toets. Als ik tegen de kleine zon duw, dimt het scherm. Op sommige pc's staan ​​dezelfde zonpictogrammen op de pijlen omhoog en omlaag. Als u de knop Functie (Fn) ingedrukt houdt en op de pijl-omlaag drukt, wordt het scherm gedimd.

 

Hou je laptop koel

Wanneer een batterij extreem heet wordt, raakt deze niet alleen sneller leeg, maar kan hij ook beschadigd raken en zijn vermogen om volledig op te laden verliezen. Hoewel het waar is dat een batterij na verloop van tijd zijn volledige capaciteit verliest, versnelt warmte het proces. Laat uw computer niet achter op warme plaatsen zoals een auto in de zon. Zorg er ook voor dat de ventilatieopening op uw computer niet wordt geblokkeerd. Uw computer kan routinematig meer dan 100 ° F bereiken en moet zichzelf kunnen afkoelen. Het blokkeren van de ontluchter kan de luchtstroom belemmeren en tot nog hogere temperaturen leiden.

Schakel uw wifi uit

Als u uw Wi-Fi-verbinding uitschakelt, kunt u ook tijd toevoegen aan de levensduur van uw batterij. Allereerst kost het energie om uw wifi-antennes van stroom te voorzien, waardoor de batterij leeg raakt. Schakel uw wifi uit om een ​​beetje extra leven uit uw batterij te halen.

Denk aan je laptop & aan je batterij


Als u uw computer langer dan een paar weken ongebruikt laat zitten, is het het beste voor uw batterij als deze voor ongeveer 40% is opgeladen. Hoewel het lijkt dat een volledige lading het beste is, kan dit ertoe leiden dat uw batterij een deel van zijn capaciteit verliest wanneer u deze uit de opslag haalt. Bewaar deze ook op een koele en droge plaats om schade aan de batterij tijdens opslag te voorkomen.

Hopelijk helpen deze tips u om het meeste uit de batterij van uw laptop te halen. De meeste batterijen hebben een levensduur van ongeveer 2-3 jaar voordat er een merkbaar verval is. Deze tips zouden u moeten helpen om de levensduur van uw batterij bij elke lading te maximaliseren.

Heb je ooit een probleem gehad met de batterij van je laptop? Heb je nog andere trucs die je helpen het meeste uit je batterij te halen?

 

Mocht het zo zijn dat de boven genoemde tips toch niet baten. Dan kun je bij ons altijd nieuwe zeer krachtige vervangen aanschaffen door middel van deze link:

123Waldo.nl Laptop batterijen

 

laptop-gaat-snel-leeg-oplossing