Hoe werkt een spanning Omvormer?


Voordat u kunt begrijpen wat een spanning omvormer is, is het belangrijk om het verschil tussen AC- en DC-vermogen te begrijpen. In eenvoudige bewoordingen is wisselspanning wat u uit de stopcontacten bij u thuis haalt, en gelijkstroom is wat u uit batterijen haalt.

Omdat autobatterijen DC-spanning leveren en de meeste consumentenelektronica op wisselstroom werkt, hebt u een apparaat nodig dat bekend staat als een spanning omvormer. Met een spanning omvormer geïnstalleerd, kunt u vrijwel elk elektronisch apparaat van uw huis of kantoor meenemen en in uw auto gebruiken.

De beperkingen van een spanning omvormer om in gedachten, zijn factoren zoals de capaciteit van de auto-accu, het vermogen van de Dynamo en het uitgangsvermogen van de omvormer.

Het feit is dat het elektrische systeem in uw auto slechts een eindige hoeveelheid stroom kan leveren en de batterij alleen zoveel kan leveren voordat het leeg raakt, dus al deze factoren kunnen allemaal een rol spelen bij het bepalen welke apparaten kunnen worden aangesloten op een auto-omvormer en gebruikt worden op de weg.

 

Hoe werken omvormers?

Omvormers werken door een unidirectionele DC-stroombron te gebruiken om een ​​wisselstroombron (AC) na te bootsen. Elektronische omvormers zijn in wezen oscillatoren die snel de polariteit van de DC-voedingsbron schakelen, die effectief een blokgolf creëert.

Aangezien de meeste consumentenelektronica een echte sinusgolf vereist, bevatten de meeste omvormers extra componenten die een gemodificeerde of zuivere sinusgolf te creëren.

 Spanning omvormer

 

Wie heeft een auto-omvormer nodig?

Iedereen die veel tijd op de weg doorbrengt, kan profiteren van een soort omvormer. Deze apparaten zijn vooral handig tijdens lange autoritten, voor kamperen, mensen die voor zaken reizen, vrachtwagenchauffeurs en andere vergelijkbare toepassingen.

Sommige apparaten, zoals mobiele telefoons en laptops, kunnen worden gebruikt met 12V-aansluitingen die rechtstreeks op een sigarettenaansteker of accessoire-aansluitingen kunnen worden aangesloten. Elk elektronisch apparaat dat een AC-ingang vereist, vraagt ​​echter om een ​​omvormer. Sommige apparaten die u op een auto-omvormer kunt laten werken, zijn:

 • televisies
 • DVD- en Bluray-spelers
 • Spelsystemen
 • Katalytische kachels
 • Kookspullen
 • Elektrisch gereedschap

 

Wat zijn de verschillende soorten auto-omvormers?

Er zijn een aantal verschillende soorten omvormers, maar de twee belangrijkste soorten die zijn:

 • Gemodificeerde sinusgolf
  Deze omvormers zijn de meer betaalbare van de twee. Ze produceren een "gemodificeerde sinusgolf" die prima is voor de meeste consumentenelektronica.

 • Zuivere sinusgolf
  Deze zijn meestal duurder, maar ze produceren een sinusgolf die veel dichter bij de AC-stroom uit de stopcontacten in uw huis ligt. Sommige apparaten, zoals ononderbrokenvoeding , werken mogelijk niet goed zonder een stabiele, zuivere sinusgolf, maar de meeste consumentenelektronica werkt prima zonder een. Als u zich zorgen maakt, kunt u contact met ons opnemen voordat u investeert in een dure Zuivere sinus omvormer.

 

Hoe zijn omvormers aangesloten?

Om te kunnen werken, moet een omvormer op de een of de ander manier op de accu van de auto worden aangesloten. Enkele van de meest voorkomende configuraties zijn:

 • Zekeringspaneel
 • Direct op batterij
 • Via Aansteker
 • Via het 12V-stopcontact

De eenvoudigste manier om een ​​omvormer aan te sluiten, is door hem eenvoudig aan te sluiten op de sigarettenaansteker of een andere 12V-aansluiting, maar er zijn enkele beperkingen aan dat soort configuraties.

Aangezien er mogelijk andere componenten zijn aangesloten op de sigarettenaansteker of het accessoirecircuit, is er een beperking welk type apparaten op de omvormer kunnen worden aangesloten. Omvormers die op die manier zijn aangesloten, zijn doorgaans beperkt tot 5 of 10 amp.

In zwaardere toepassingen moet de omvormer worden aangesloten op het zekeringenpaneel of rechtstreeks op de batterij. Sommige zekeringpanelen hebben lege slots waarin een omvormer kan worden aangesloten. Dit bied een speciaal circuit voor het apparaat. In andere gevallen kan de omvormer rechtstreeks op de batterij worden aangesloten met een ingebouwd zekering. In beide gevallen is het van vitaal belang om een ​​soort zekering te gebruiken om een ​​mogelijk gevaarlijke situatie te voorkomen.

 

Aanvullende overwegingen

Aangezien de meeste auto's en vrachtwagens niet echt zijn ontworpen met omvormers in het achterhoofd, is het belangrijk om te voorkomen dat het systeem te zwaar wordt belast. Een cruciale factor om te overwegen is de capaciteit van de batterij. Als een omvormer wordt gebruikt terwijl het voertuig niet rijdt, heeft deze de neiging om de batterij snel leeg te trekken.

Sommige vrachtwagens hebben extra ruimte onder de motorkap voor een extra batterij, die kan helpen de impact van het gebruik van een omvormer te verminderen wanneer het voertuig niet rijdt, maar dat is niet altijd een optie.

Tijdens het gebruik van een omvormer terwijl het voertuig rijdt, dient de dynamo De batterij te vullen, het is ook van vitaal belang om te voorkomen dat de dynamo te zwaar wordt belast. Omdat dynamo doorgaans zijn ontworpen om voldoende stroom te leveren om alle elektronica in een voertuig te laten werken en de batterij opgeladen te houden, hebben ze mogelijk niet voldoende extra capaciteit om een ​​krachtige omvormer te laten werken.

De beste manier om een ​​probleem op dit gebied te voorkomen, is om het vermogen van uw Dynamo te controleren en vervolgens een geschikte omvormer te kopen. Als dat niet genoeg is, is er misschien een OEM-optie voor een Dynamo met een hoger uitgangsvermogen. Aftermarkt-eenheden die nog meer vermogen leveren, zijn soms ook beschikbaar.