Welke batterij moet ik kiezen voor mijn Camera?


Wil je jouw camera altijd weer kunnen gebruiken dan is het noodzakelijk om de juiste batterijen in huis te halen. Met behulp van goede batterijen zorg je ervoor dat je niet met een lege camera komt te staan op het moment dat het tijd is om een foto te maken. Een van de vragen die wij vaak terug zien komen is de vraag welke soort batterij je eigenlijk zou moeten kiezen voor jouw camera. Om deze belangrijke vraag te kunnen beantwoorden hebben we het een en ander in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Door dit goed door te nemen weet je binnen no time welke batterijen er zijn en welke je eigenlijk kunt kiezen.De verschillende soorten camera batterijen

Als eerste is het van belang om te kijken naar de verschillende soorten batterijen die er te vinden zijn voor in de camera. Om het wat makkelijker te maken hebben we een selectie gemaakt met de meest voorkomende soorten batterijen. Hoewel er nog een aantal andere soorten opties te vinden zijn, zijn de onderstaande batterijen toch de meest voor de hand liggende opties om voor te kiezen:

  • Alkaline batterijen: Deze traditionele batterijen zijn erg bekend om te kiezen. Ze hebben meestal een vrij korte levensduur in een digitale camera. Het gaat hier om reguliere A of AA batterijen die je niet kunt opladen. Dit zijn dus ook wel de wegwerpbatterijen. Vaak koop je ze n een pakje van 5 of 10. Deze batterijen zijn het handigste om te kiezen als je jouw camera niet zo heel vaak gebruikt en maar af en toe foto’s maakt. Het spreekt voor zich dat deze batterijen op de korte termijn het meest voordelig zijn om te kiezen.
  • Lithiumbatterijen: Een andere optie is om te kiezen voor de speciale lithiumbatterijen. Deze gaan meestal langer mee dan andere batterijtypes. Ze zijn ook beter bestand tegen koud weer. Deze batterijen zijn dan ook geschikt voor de mensen die hun camera iets vaker gebruiken maar die nog niet de noodzaak zien om te kiezen voor de oplaadbare opties. Doordat deze batterijen beter bestand zijn tegen de kou kun je ze gebruiken voor vakanties op wintersport. De prijzen vallen over het algemeen mee, al liggen ze wel wat hoger dan de Alkaline batterijen.
  • Oplaadbare AA's en AAA' batterijen – Voor camera's die AA- of AAA-batterijen gebruiken is het ook mogelijk om te kiezen voor de oplaadbare AA batterijen. Hoewel je de wegwerpbatterijen kunt gebruiken die we hierboven hebben benoemd is het stroomverbruik dusdanig dat het gebruik van uitsluitend wegwerpbatterijen op de lange termijn erg duur kan worden. Dit betekent dat je prima voor deze batterijen kan kiezen als jouw camera vaak gebruikt. Belangrijk is wel om even een oplader aan te schaffen voor het opladen van je batterijen.
  • Nikkel-metaalhydridebatterijen – deze batterijen (NiMH) zijn efficiënter dan de oudere nikkel-cadmiumbatterijen (NiCd of NiCad). NiMH-batterijen zijn meer dan twee keer zo krachtig. Deze oplaadbare batterijen bieden je iets meer stroom als de reguliere AA batterijen. Het voordeel is alleen wel dat de AA goedkoper zijn. Een voordeel van de NiMH batterijen is wel weer dat deze wat beter zijn in koude omstandigheden, al zijn ze niet zo sterk als de batterijen van hier
  • Oplaadbare lithium-ion batterijen – Oplaadbare lithium-ion batterijen zijn het meest gebruikte type batterij in digitale camera's, met name voor de DSLR camera’s . Deze handige batterijen zijn lichter en sterker dan de oplaadbare alkaline AA-batterijen. Ook zijn ze compacter en beter dan NiMH-batterijen. Daar komt bij dat ook deze batterijen geen last hebben van koud weer. Lithium-ion batterijen houden hun lading lang vast. Dit is handig als je een digitale camera gebruikt die veel stroom nodig heeft. Wel is het zo dat je ook gelijk aardig wat geld betaalt voor deze batterijen.

Verstandig is om even goed te kijken welke soort batterijen er in jouw camera kunnen en om hier je aankoop op aan te passen. Wij raden je echt aan om te kiezen voor de iets duurdere batterijen ten opzichte van de reguliere wegwerp AA batterijen nu je hiermee op de lange termijn minder geld kwijt bent. Als je jouw camera namelijk veel gebruikt dan heb je jouw aankoop er snel weer uit. Gebruik je jouw camera daarentegen niet zo vaak dan is het niet nodig om te kiezen voor de duurdere soorten oplaadbare lithium-ion batterijen, al staat het je natuurlijk vrij om dit alsnog te doen.

Merknaam vs. generieke baterijen

Het is vandaag de dag mogelijk om te kiezen tussen generieke batterijen en batterijen van een bekend merk. Steeds meer camerafabrikanten maken vandaag de dag hun eigen batterijen. Ze produceren batterijen onder hun eigen merknaam om ervoor te zorgen dat consumenten een batterij krijgen die ze kunnen vertrouwen. Canon, Nikon en Sony produceren allemaal batterijen voor elke camera die ze verkopen. Veel andere camerafabrikanten doen dat ook. Dit zorgt ervoor dat ze de strijd aangaan met generieke merken op de markt voor digitale camera's. De generieke batterijen hebben exact dezelfde afmetingen en vorm als de merkbatterijen en hebben vaak hetzelfde uitgangsvermogen. Dit betekent dat het niet nodig is om een dure merkbatterij te kopen. Ook met een generieke batterij heb je een goede kwaliteit in handen.Ook goede batterijen voor je camera bestellen?

Zolang je de informatie uit dit artikel goed bij de hand houdt zal het ook voor jou mogelijk zijn om binnen no time uit te komen bij de batterijen die passen bij wat je zocht. Ons veelzijdige aanbod maakt het mogelijk om vandaag nog alle soorten batterijen voor je camera te vergelijken. De juiste batterijen zijn een goede investering in je camera. Het zorgt er niet alleen voor dat je langer vooruit kunt, maar de juiste batterijen zorgen er ook nog eens voor dat je voldoende stroom hebt voor het gebruik van je flitser. Neem snel een kijkje in het aanbod om te zien wat er vandaag de dag allemaal mogelijk is!