Haal het meeste uit je smartphone batterij met deze 14 tips


Smartphones zijn ondertussen onmisbaar geworden in ons leven want of je nu een
Android of een Iphone persoon bent, zonder je smartphones word het ineens een heel stuk moeilijker, smartphones helpen ons bijvoorbeeld onze dagelijkste taken te versimpelen met een groot aanbod handige apps. Desondanks staan ​​smartphones bekend om hun korte batterijlevensduur, wat in de digitale wereld van vandaag extreem frustrerend kan zijn.

Hier onder ontdek je hoe je het leven van je batterij kan verlengen.

 smartphone-batterij-niet-lang-mee

 

Laat uw telefoon niet in het zonlicht liggen

Lithium-ionbatterijen, het type batterijen dat de smartphones gebruiken, presteren het beste wanneer ze iets onder kamertemperatuur worden gehouden. Door uw telefoon uit direct zonlicht en warme plaatsen, zoals uw auto, te houden, zult u zien dat de batterij van uw telefoon net dat beetje langer begint te werken.

 

Verlaag de helderheid een beetje

Hoe helderder je telefoonscherm is, des te meer batterijvermogen wordt besteed om het verlicht te houden. Als u de batterij zachter zet, ziet u een dramatisch verschil in de levensduur van uw batterij, en het is ook vriendelijker voor uw ogen! Je kunt de helderheid van je telefoon eenvoudig aanpassen in je instellingen.

Sommige Androids en iPhones bieden een Auto-Brightness-functie, die uw helderheid aanpast aan uw omgeving. Dit bespaart u een kleine levensduur van de batterij, omdat uw scherm automatisch een beetje dof wordt wanneer u zich in een goed verlichte omgeving bevindt, maar de beste manier om batterijlicht te besparen is om het continu laag in te stellen. Vergeet niet dat u de helderheid van uw telefoonscherm altijd kunt verhogen wanneer u maar wilt.

 

Houd je achtergrond donker

Witte en lichte schermen op uw telefoon vereisen altijd meer batterijvermogen dan donkere kleuren en zwart, dus het kiezen van een donkere schermbeveiliging en achtergrondafbeelding is een ongelooflijk gemakkelijke manier om de batterij te sparen. Bovendien kunnen dynamische - of geanimeerde - screensavers er geweldig uitzien, maar ze zijn een zwart gat voor de levensduur van uw batterij, dus we raden u aan in plaats daarvan vast te houden aan een statische afbeelding.

 

Stel de automatische vergrendeling van uw telefoon in

Om ervoor te zorgen dat uw telefoon niet onnodig werkt, blijven ze na gebruik een bepaalde tijd branden en door deze tijd te wijzigen tot 30 seconden voordat deze wordt vergrendeld of een time-out gebruikt, kunt u alle belangrijke informatie opslaan Batterij vermogen. Het staat bekend als Auto-lock voor iPhones en Screen Timeout voor Android.

  te-veel-apps-op-mijn-telefoon

 

Zorg ervoor dat je je apps daadwerkelijk sluit

Onze smartphones zijn perfect voor de drukke levensstijl van vandaag en maken multitasking veel eenvoudiger dan ooit tevoren, en we kunnen schakelen tussen apps zoals WhatsApp, Facebook en Google Maps in minder dan een seconde als dat nodig is. Desondanks is een gevolg van dit gemak dat het te gemakkelijk is om te vergeten apps te sluiten als we ze niet gebruiken.

Door je apps niet goed te sluiten, laat je ze op de achtergrond draaien en moet je batterij extra hard werken om ze allemaal van stroom te voorzien. Zodra u uw apps correct sluit en ze niet meer gebruikt, zult u zien dat uw batterijvermogen verbetert (en dat uw gegevens mogelijk langer meegaan!).

U kunt echter ook onnodig batterijvermogen verliezen als u een app blijft sluiten, alleen om deze opnieuw te openen, omdat uw telefoon harder werkt dan nodig is. Als u bijvoorbeeld een bericht wilt gebruiken, bespaart u het meeste batterijvermogen door het open te houden totdat u klaar bent met het gesprek.

 

Schakel uw schermmeldingen uit

Als u de levensduur van de batterij echt wilt sparen, moet u overwegen om uw schermwaarschuwingen uit te schakelen en deze uit te schakelen. Meldingen activeren uw scherm de hele dag door, wat betekent dat uw scherm regelmatig wordt verlicht, misschien veel meer dan u zich realiseert.

Als het niet essentieel is, kunt u uw schermwaarschuwingen uitschakelen om uw telefoon nog steeds aan het einde van de dag te gebruiken.

 

Bijna leeg? Schakel uw 4G uit

Verdubbel de resterende batterijduur door uw 4G uit te schakelen. Tenzij u echt een snelle gegevensverbinding nodig hebt wanneer uw batterij bijna leeg is, schakelt u deze over naar 3G zodra u 20% bereikt.

 

In de rode zone? Schakel uw 3G uit

Als u zich in de rode gevarenzone bevindt en nog steeds nergens uw telefoon kunt opladen, kunt u voorkomen dat deze aan u sterft door uw gegevens uit te schakelen. Het betekent wel dat je geen toegang hebt tot je apps als ze een internetverbinding nodig hebben om te functioneren, maar je kunt nog steeds sms-berichten en oproepen verzenden en ontvangen.

 

Schakel uw Bluetooth en GPS uit

GPS en Bluetooth zijn twee functies op uw telefoon die extreem intensief zijn voor uw batterij, dus u kunt uzelf veel energie besparen door ze alleen in te schakelen wanneer u ze nodig hebt en ze weer uit te schakelen wanneer u klaar bent.

Bespaar nog meer batterij door een screenshot van uw Google Maps-reis te maken en die te gebruiken terwijl u uw weg vindt, door uw GPS meteen uit te schakelen.

 

Verbreek uw wifi

Als u verbonden bent met een thuis- of werknetwerk, is het gemakkelijk en handig om uw wifi op de achtergrond te laten draaien terwijl u uw gegevens opslaat. Desondanks is het beter om uw gegevens te gebruiken, tenzij u voor langere tijd verbonden bent met wifi.

Zodra je je hotspot hebt verlaten, zal je telefoon constant zijn best doen om opnieuw verbinding te maken met een netwerk en veel batterijvermogen te gebruiken. Je kunt je telefoon helpen veel langer mee te gaan door je wifi uit te schakelen zodra je je hotspot verlaat.

 siri-teksten

 

Gebruik geen spraakbediening

S Voice en Siri zijn erg leuk om te gebruiken en kunnen handig zijn als we onze handen vol hebben, maar ze vereisen veel batterijvermogen. Zelfs het per ongeluk activeren van spraakbedieningen vergt veel stroom, dus een gemakkelijke manier om uw batterij langer mee te laten gaan, is door uw spraakbedieningen uit te schakelen.

 

Zeg nee tegen automatische app-updates

iPhones werken nu automatisch al uw apps bij wanneer een nieuwe versie wordt uitgebracht, en ze worden vaak vaker vrijgegeven dan mensen herkennen. Dit is enorm handig voor gebruiksgemak, maar het kan u met veel minder batterij achterlaten dan u nodig hebt om de dag door te komen. Je kunt automatische updates eenvoudig uitschakelen door naar Instellingen> iTunes & App Store> Automatische downloads> Updates> Uitschakelen te gaan.

  

Schakel de vliegtuigmodus in

De vliegmodus is beschikbaar op de meeste moderne apparaten, inclusief smartphones en werkt om signaaloverdrachten tijdelijk uit te schakelen. Dit betekent dat je telefoon enorme hoeveelheden batterijvermogen kan besparen wanneer je het echt nodig hebt, dus als je een paar uur niet naar je telefoon kunt kijken, is dit een geweldige manier om energie te besparen.

 

Schakel uw achtergrondapp-updates uit

Nogmaals relevant voor iPhone-gebruikers, sommige apps worden op de achtergrond bijgewerkt, klaar voor wanneer je ze de volgende keer wilt gebruiken. Tenzij u uw apps zo snel mogelijk constant up-to-date wilt houden, is het vernieuwen van de Achtergrond App Vernieuwen in uw instellingen een eenvoudige manier om uw telefoon zo lang mogelijk in leven te houden.

Mocht het zo zijn dat de boven genoemde tips toch niet baten. Dan kun je bij ons altijd nieuwe zeer krachtige vervangen aanschaffen door middel van deze link:

 123Waldo.nl Telefoon batterijen