Wat is een 12v omvormer

 

Omvormers zijn kleine elektrische apparaatjes die spanningen omvormen. Deze apparaten worden in veel verschillende sectoren gebruikt. De maten verschillen dan wel. In de bouw zijn omvormers bijvoorbeeld een stuk groter. Logisch, aangezien veel grotere apparaten van stroom voorzien moeten worden. De meest bekende omvormer is de 12v omvormer. Dit wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld auto’s om grotere elektronische producten als laptops op te laden. Ook in boten of caravans worden omvormers veel gebruikt. Het is altijd handig om een 12v omvormer te hebben wanneer u veel gebruikt maakt van een van de bovenstaande vervoersmiddelen. U kunt eenvoudig een omvormer bestellen bij 123Waldo.nl. Hier vindt u omvormers in elke maat, geschikt voor welk doel dan ook. Besteld u de omvormer voor 23:00 vandaag? Dan wordt deze de volgende dag al bezorgd!

 

Werking 12v omvormer

Zoals eerder vermeld worden 12v omvormers veel gebruikt. Je kunt het zien als een soort draagbaar stopcontact. Wat de omvormer precies doet is een knap staaltje techniek. Door deze techniek is de omvormer in staat om een bepaalde invoerspanning om te vormen naar een andere spanning. Vaak denkt men dat een omvormer en een transformator hetzelfde zijn, maar dat klopt niet. Een omvormer kan ook gelijkspanning overzetten in wisselspanningen of wisselspanning omvormen naar een wisselspanning waarvan de frequentie anders is. Daar zit het grote verschil met een transformator, die hier niet tot toe in staat is.

 

De techniek achter een omvormer

Hert grootste deel van de omvormers werken hetzelfde. De gelijkspanning wordt door een zogeheten wisselrichter omgezet. Dit resulteert in een wisselspanning. Deze wordt op zijn beurt omgevormd naar de goede spanning. Op het moment dat de ingangsspanning een wisselspanning is, dan helpt de diodebrug je een handje. Deze zet de spanning namelijk weer gelijk. Wanneer de uitgangsspanning een gelijkspanning is wordt deze ook gelijkgericht. Meestal gebeurt dit door een condensator of een filter.

 

Een omvormer kopen bij 123Waldo.nl

Voor een goede omvormer bent u bij 123Waldo aan het juiste adres. Wij doen elke dag ons best om omvormers en andere producten zo snel mogelijk bij u thuis te leveren, ongeacht of u in Nederland, Duitsland of België woonachtig bent. U kunt uw bestelling makkelijk volgen met de Track & Trace code die bij uw bestelling hoort. Bent u niet tevreden met het product, dan heeft u 30 dagen om het product te retourneren. Wij geven dan altijd uw geld terug. Kijk verder op onze website en profiteer als eerste van scherpe prijzen en kortingen. 123Waldo.nl is een webshop, maar voor vragen of advies zijn wij altijd telefonisch bereikbaar. Ook kunt u met ons chatten of een mailtje sturen. Onze medewerkers helpen u graag met uw zoektocht naar de geschikte 12v omvormer.